Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

Hosszú még az út, de most nagyon örülünk!

U16 szakosztály 2017-03-29 Megtekintések száma: 4128

"Fontos meccs előtt álltunk, hiszen a tabella 2. helyezett csapata ellen léptünk pályára. Mindössze 1 ponttal voltunk lemaradva a bajnokságban a Videotontól. Keményen készültünk egész héten" – mesélt a múltheti mérkőzés-felkészülés izgalmairól Nyirati András, a csapat kapusa.

A UTE-Videoton rangadó erőpróbáját sikeresen vívta meg az együttes. Bár az út hosszú - a bajnokságban még 10 forduló van hátra, - de újra egy pont választja el az U16-os csapatot attól, hogy a csúcsra kerülhessen, és átvegye a vezetést a kecskemétiektől. Igaz, hogy egy újabb rangadóra várni kell: a kecskemétiekkel májusban várható a visszavágó.

"Nagy elánnal kezdődött a meccs, ahogy számítottunk is rá - ez jellemző a rangadókra.  Nagy nyomás alatt tartottuk őket, és pontrúgásból betaltam a 16. percben" – mondta a góllövő, Nemes Bálint, a forduló után.

"A Videoton piros lapja után minden megváltozott. - tette hozzá Bálint. - Tizenhatosukra visszaálltak, és minden erejükkel védekeztek. Játszottuk a játékunkat, de nem tudtuk értékesíteni a helyzeteinket. Így nehéz volt nyerni, és kapott gól nélkül lehozni a 90 percet."

„A mérkőzés vége elég izgalmasra sikeredett" - mondta a csapat hálóőre. - "Végül meg tudtuk tartani az 1:0-ás eredményt. A csapat természetesen örült a győzelemnek, hiszen ezzel megelőztük a Videotont. Szombaton már Szolnokon lépünk pályára. Nehéz meccsre számítunk, hiszen a Szolnok egy kemény ellenfél - de célunk itt is a győzelem.”

„A korai kiállításnak köszönhetően különös mérkőzést játszottunk, melyen ellenfelünk 10 emberrel nagyon mélyen és szűken védekezett. Így nehéz volt őket áttörni, viszont szerencsére ekkor az előny már nálunk volt. A fiúk nagyon tudatosan és éretten álltak hozzá ehhez a szituációhoz, és sikeresen oldották meg a feladatot. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!” UTE LA-Videoton FC 1-0 (1-0) 

Kezdő: Nyirati A., Balázs S., Molnár E., Kulánda M., Járvás Z., Téglás B., Nemes B., Barbara I., Miknyóczki B., Kasza B., Pigler B.,

Csere: Kertész D., Diaz D., Baczó P., Török N.

Góllövő: Nemes Bálint 16’

Kispad: Szél József

 Mérkőzés képgalériája elérhető: itt

UTE Labdarúgó Akadémia 

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41