Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

Kiváló teljesítményt nyújtottak a fiúk!

U16 szakosztály 2016-11-10 Megtekintések száma: 3267

Ugyanolyan nehéz feladat előtt áll U16-os gárdánk a 12. bajnoki forduló előtt, mint U17-es együttesünk, de tény: a harmadik helyen állnak a bajnokságban.

Menetelésük a soproniak elleni mérkőzés után is töretlen, igencsak "kiváló teljesítményt nyújtottak" – mondta a vezetőedző, Szél József, a mérkőzést követően. Sikerült feltörni az ellenfél zárt védekezését, és megszerezni a győzelmet. "Gratulálok a csapatnak" – elismerően nyilatkozott edzőjük.

A mérkőzés első negyede után megszereztük a vezetést, melyre a góllövő így emlékszik vissza: "Megszereztem a labdát, Balázs Simonnal kényszerítőztem, majd ezután kicseleztem a védőket.”  Sopron kapusa számára védhetetlenül szerezte gólját Mihalik János.

Az első játékrész 29. percében az ellenfél szépített, és ez így maradt, egészen a 83. percig. Addig a szurkolótáborban többször lehetett hallani:  "Az nem lehet, hogy ikszeljünk!"

A sokadik támadás-befejezést nem tudtuk gólra váltani.  A csapat nem elégedett meg azzal, hogy egy ponttal zárja a találkozót. Ezt bizonyítja az egymást követő pontrúgások sorozata is. Nemes Bálint foglalta össze, hogy mi is történt:  

“Azután, hogy nagyon sok helyzetet kihagytunk, mégis valahogy éreztem, hogy meglesz ez a meccs. A gólom előtt, szokás szerint, Kasza Balázs adta be a labdát. Mondtam a többieknek: érkezek a hosszúra, és ott állt Kertész a kapu mögött, és mondta: Nemes, ne!  Érkezz a rövidre! Valamiért hallgattam Danira, és a rövidre érkeztem. Megelőztem a védőt, és a rövidbe fejeltem. Így elérkezett végre az a pillanat, amiért egész meccsen küzdöttünk! A gól után összeestek a Soproniak. Újabb szöglet következett, és Emánuel, ismét Balázs beadásából, gólt fejelt! 3-1 lett a végeredmény.”

Megyeri úti műfüves pálya: UTE - SC Sopron: 3-1.

Kezdő: Szólik D., Nemes B., Téglás B., Balázs S., Kasza B., Kulánda M., Miknyóczki B., Járvás Z., Mihalik J., Pigler B., Barbara I.,

Csere: Molnár E., Manhertz M., Török N., Kertész D.

Kispad: Szél József vezetőedző

Góllövők: Mihalik János 19’, Nemes Bálint 83’, Molnár Emánuel Erik 86’

UTE Labdarúgó Akadémia

Képgaléria: itt

Képek

Csepel FC-UTE Labdarúgó Akadémia - U19 című gallériából ízelítő

Videó

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41