Dátum: 2024 április 26. (péntek) | Ervin

hírek

“Nekem jól megy az egy-az-egy elleni védekezés”

U16 szakosztály 2016-08-27 Megtekintések száma: 3048

“Nekem jól megy az egy-az-egy elleni védekezés”

Az U16-os korosztály edzésén jártunk. Szél József edző már javában tartja a tréninget, amikor megérkezünk: éppen a labdatartásnál, a passzgyakorlatnál, cicázásnál jár az edzés. Ezután rövid eligazítás és jöhet is az aktív ellenállás ellen történő gyakorlás.

A gyakorlatot a felező vonaltól indítják a sorban álló játékosok - egy csel, párharc, majd területbe indítás, és végül a gól. Jobbról is, balról is felváltva érkeznek a játékosok, a támadás felépítést gyakorolják a srácok.

Baczó Peti a kapuban áll. Később megtudjuk, nem kapusnak szegődött, csak lesérült a múltkori edzőmérkőzésen, ezért pihentetnie kell a lábát.

Péter négy éves kora óta focizik, és a foci szeretete nem hagyott alább itt, Újpesten sem. „Édesapám igazi újpesti fan, szurkoló" magyarázza nekünk.  -  „Nagyon szereti az itteni labdarúgást, azért hozott ide még akkor, amikor óvodáskorú voltam.” Peti nálunk kezdte a labdarúgást csatárként, majd balszélsőként és bal hátvédként  folytatta. Hogy hogyan került erre a posztra, arról ismét ő mesél.

„Polyák Attila bá' volt az edzőm, ekkor kerültem először balhátvéd posztra, akkor nagyon jó volt a csapat.”  Peti számára ezután az időszak után egy éves kitérő következett a Vasasnál, de rövid időn belül újra lila-fehérbe öltözött. „A következő évet már  Szél Józsi bánál kezdtem az U14-ben. A saját korosztályomban tudtam játszani egész meccseket, balszélsőként. Amikor a NIKE kupa döntőjén voltunk Józsi bá' megpróbált balhátvédként. Azóta játszom ezen a poszton.”

„Nekem jól megy az egy-az-egy elleni védekezés, támadásban pedig a cselezés az erősségem. Szeretem erős ellenfelekkel felvenni a harcot, mert kihívásnak érzem, ha valaki gyors és technikás a pályán. A tavalyi szezonban például a Honvéd nagyon erős volt, szoros mérkőzést játszottunk ellenük. Idén a Videoton és a Diósgyőr lesz szerintem kiemelkedő a bajnokságban, száz százalékosan kell játszanunk ellenük, hogy meg tudjuk verni őket.”

Péter szeretne mihamarabb bemutatkozni az NB1-ben és ennek érdekében mindent megtesz a pályán. „Mindig Marselo volt a példaképem, és rá szerettem volna hasonlítani.” – mondja. „Követem a spanyol, az angol és a magyar bajnokságot is, az ezekben játszó csapatok közül a Manchester United-nak szurkolok - örülök, ha nyernek. Most remek csapat jött össze, remélem, megnyerik az angol bajnokságot.”

 

UTE Labdarúgó Akadémia

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41